Keuken kopen

De verschillende keukenstijlen, materialen en prijsklassen

Je bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar waar begin je? Er zijn ontzettend veel mooie keukens te vinden. Keukens van hoge kwaliteit materialen, mooie afwerkingen en verschillende stijlen. Een keuken kopen is een belangrijke investering waarbij je rekening moet houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt! 

Een keuken kopen, maar welke stijl

Er zijn natuurlijk verschillende soorten stijlen ontworpen, zo is er voor ieder wat wils! Hier zijn een aantal voorbeelden van populaire keukenstijlen. 

  • Traditionele keuken. De tijdloze en klassieke keukens, met gedetailleerd houtwerk, sierlijke ornamenten en een elegante afwerking zijn nog steeds in veel huishoudens te vinden. Ze zijn geïnspireerd door ontwerpen uit de 18e en 19e eeuw, en stralen vaak een warm en gastvrij gevoel uit. 
  • Landelijke keuken. Ook deze stijl keuken heeft een warme en gezellige uitstraling. Hier vind je vaak natuurlijke materialen zoals hout en steen, wat zorgt voor een rustieke en nostalgische sfeer. 
  • Scandinavische keukens. Voor mensen die niet veel in de keuken willen hebben staan is dit de perfecte stijl. De eenvoudige, minimalistische en functionele ontwerpen met lichte kleuren, zorgen vaak voor een open en luchtig gevoel. 
  • Moderne keuken. In moderne keukens vindt je net als in Scandinavische keukens een minimalistische stijl. De keuken heeft strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling. In combinatie met gladde oppervlakken, weinig ornamenten en het gebruik van materialen zoals glas, metaal en hoogglans afwerkingen wordt er een rustige en nette uitstraling gecreëerd. 
  • Industriële keuken. De robuuste uitstraling werd ontworpen door de inspiratie van fabrieksstijlen. Er wordt gebruikgemaakt van stoere materialen zoals beton, baksteen en metaal. Vaak zijn er in de keuken ruwe afwerkingen, open rekken en industriële accenten te vinden. 

Materialen en prijsklassen 

Hoeveel je betaalt wanneer je een keuken gaat kopen ligt bij jou. Het is goed om te weten dat er verschillende prijsklassen zijn, verschillende materialen en ontwerpen. Er is dus altijd een keuken te vinden die past bij jouw budget. Bij hoge prijsklassen kun je denken aan materialen zoals keramiek en natuursteen (graniet of marmer). Keukens met deze materialen kosten vaak net wat meer dan gemiddeld. Massief hout, gelamineerd spaanplaat/MDF, en roestvrij staal zijn materialen die je kan vinden in de gemiddelde prijsklasse. Als je wilt gaan voor een budget keuken heb je waarschijnlijk veel baat bij het gebruik van materialen zoals laminaat en melamine. Voor inspiratie en advies kun je het beste langsgaan bij winkels en hun showrooms. Professionals kunnen je adviseren en ondersteunen bij vragen over keukens kopen!