Hoe selecteert je de juiste snacks voor je hond

Tegenwoordig vind je in de dierenwinkel en supermarkten ontzettend veel diverse soorten hondensnacks. Maak je de keuze om een gezonde hondensnack te kopen, een trainingssnack of moet een hondensnack gewoon lekker voor je hond zijn? En moet je hond er lang op kunnen kauwen of wil je juist je hond belonen na een intensieve training? De keuze is dus enorm tegenwoordig en hier meer informatie hoe je de juiste snack selecteert voor je hond.

 

Wat zijn de voordelen van hondensnacks?

Veel hondeneigenaren weten het niet, maar hondensnacks hoeven niet ongezond te zijn. Zo kunnen ze een hele verzorgende functie bevatten of goed voedingsstoffen hebben. Daarnaast hebben snacks voor honden nog een stuk meer voordelen. Bijvoorbeeld versterk je de band met je hond doordat je de hond af en toe een snack geeft. Je kunt je hond met hondensnacks ook meer socialer laten worden. Daarnaast is kluiven heel goed voor het gebit en de gezondheid van je hond. De hond kun je met behulp van hondensnacks trainen met intelligentiespellen.

 

Wanneer zijn hondensnacks gezond?

De ene hondensnack is gezonder dan de andere hondensnack. Op wat voor dingen kun je letten als je besluit een gezonde hondensnacks voor je hond aan te schaffen? Zo kun je bijvoorbeeld een snack kopen zonder geur, kleur en smaakstoffen. Ook hondensnacks zonder conserveringsmiddelen en andere niet belangrijke stoffen zijn gezond voor je hond. Let er daarnaast op dat de ingredi├źnten van de snack natuurlijk is en dat het geen suiker bevat.

 

Kauwsnacks zijn ontzettend gezond voor de hond

Tandenpoetsen van je hond. De ene hondeneigenaar doet het dagelijks terwijl de andere hondeneigenaar het helemaal niet ziet zitten. De tanden poetsen van je honden kun je niet vervangen met een snack, maar kauwsnacks zijn wel degelijk goed voor het gebit van je hond. Deze snacks verminderen namelijk tandplak en zodoende dus ook het vormen van tandsteen. Naast dat kauwsnacks heel goed zijn voor het gebit zijn ze ook nog eens heel goed voor het tandsteen van de hond. Deze snacks masseren namelijk het tandvlees en daardoor krijgt je hond een mooi en gezond gebit. De meest bekend kauwsnacks zijn van Dentastix en kauwbotten. Geef je hond alleen een kauwsnack als je in de buurt bent zodat je een beetje kunt opletten of alles goed gaat. Er moet ook altijd voldoende drinkwater aanwezig zijn, omdat van al dat kauwen de hond dorst krijgt.