Reclame maken als makelaar doe je zo

Door het maken van reclame kan je meer klanten trekken en meer aandacht richten op het bedrijf. Maar hoe werkt vastgoedcommunicatie precies? En wanneer is dit het meest effectief? Er zijn heel veel verschillende reclamemogelijkheden, maar als makelaar kan je het beste aandacht richten op de volgende punten.

Traditionele marketing

Traditionele marketingmethodes kunnen nog steeds effectief zijn. Het verspreiden van flyers is bijvoorbeeld een goede manier om reclame te maken. Met een flyer kan je direct laten zien wie je bent en wat je aanbiedt. Zorg voor dat het ontwerp van de flyer opvalt en iemand meteen aanspreekt.

Online marketing

Reclame maken op sociale media wordt steeds populairder én belangrijker. Deel dus ook reclameboodschappen via eigen sociale media kanalen. Het is ook mogelijk om online advertenties te kopen. Er zijn ook veel online platforms waar huizen aangeboden worden; deze zijn razend populair. Zorg er dus voor dat jouw projecten en woningen ook zichtbaar worden op deze platforms. Wil je nu de volledige vastgoedcommunicatie laten verzorgen door een bedrijf? Dan kan je Vastgoedhelden inhuren.

Zorg dat de boodschap aankomt bij de juiste doelgroep

Op de woningmarkt zijn heel veel doelgroepen te vinden die allemaal andere wensen hebben. Een jong stel zit bijvoorbeeld niet te wachten op een peperdure villa. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste boodschappen aankomen bij de juiste doelgroepen. Wil je adverteren bij een jongere doelgroep? Biedt hun dan vooral starterswoningen aan.

Mond-op-mond reclame

De meest effectieve vorm van reclame is misschien wel mond-op-mond reclame. Mensen vertrouwen vrienden en familie namelijk eerder dan een reclameboodschap van een bedrijf. Je kan mond-op-mond reclame stimuleren door een goede band te behouden met bestaande klanten. Zorg dus voor een extra goede service en onderscheid je zo van de concurrentie.