software-ontwikkeling

10 redenen om te investeren in software

Ieder bedrijf heeft software nodig. Ben je een ZZP’er dan gebruik je minimaal de verschillende Microsoft oplossingen en heb je een grote onderneming dan gebruik je programma’s specifiek toegespitst op wat jullie leveren en produceren. Denk jij eraan om software op maat te laten maken of om een overkoepelend standaard software programma aan te schaffen om al jouw afdelingen met elkaar te verbinden, dan is dat vaker wel dan niet een goed idee. Hier vind je dan ook 10 redenen om te investeren in software.

 

1.      Investeren in software levert uiteindelijk geld op

Door te investeren in software ontwikkeling kun je gestroomlijnder en efficiënter te werken en dat levert geld op. Je betaalt je investering dus terug en profiteert daarna direct van extra winst.

 

2.      Hetzelfde systeem voor iedereen

Al je medewerkers gebruiken hetzelfde systeem waardoor afdelingen beter samenwerken en gegevens gemakkelijker beschikbaar worden. Het is gemakkelijker voor nieuwe medewerkers om maar een systeem te hoeven leren kennen.

 

3.      Voorbereid op de toekomst

Een goed software programma kan worden aangepast. Als jouw bedrijf verandert, verandert je software met je mee.

 

4.      Eén contactpunt

Als je één overkoepelend softwarepakket gebruikt, dan heb je aan één contactpunt voldoende in het geval van een defect of een vraag. Ze komen periodiek bij je op bezoek om te kijken of alles nog goed loopt.

 

5.      Je gegevens zijn veilig

Al je data en relatiegegevens worden op één plek opgeslagen. Er zijn geen verschillende databases voor verschillende afdelingen meer. Je gegevens zijn bij elkaar en veilig.

 

6.      24 uur ondersteuning

Veel softwareontwikkelaars bieden hun klanten een persoonlijke helpdesk aan en daarvan krijg je vaak 24/7 ondersteuning.

 

7.      Op maat gemaakt

Je software wordt op maat voor je gemaakt, of exact zo aangepast dat het past bij jouw bedrijf. Er zijn extra pakketten om in te investeren als je je programma’s wilt uitbreiden.

 

8.      Efficiënter werken

Met een goed softwaresysteem kunnen alle afdelingen efficiënter werken. Dat zorgt er weer voor dat de customer journey verbetert en dat je klanten tevreden zijn.

 

9.      Minder onderhoud

Heb je maar een programma, dan is er ook maar een programma om te onderhouden. Je IT-afdeling heeft alleen kennis nodig van jouw specifieke software en het wordt ze niet onnodig lastig gemaakt.

 

10. Software is niet duur meer

Het kost tegenwoordig geen fortuin meer om te investeren in nieuwe software. Zelfs niet als je deze op maat laat maken. Het is de investering meer dan waard.