Meest gegeten gerecht in restaurants

Er zijn veel verschillende soorten restaurants te vinden in Nederland. Veel restaurants focussen zich op één keuken, maar er zijn ook restaurants die gerechten uit verschillende keukens aanbieden. Ben je bij een restaurant met een grote kaart, maar weet je niet wat je moet kiezen? Dan lees je hier de meest gegeten gerechten in restaurants die eigenlijk altijd een goede keuze zijn.

Sushi

Sushi is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Zo vind je veel sushirestaurants, maar ook andere soorten restaurants bieden steeds vaker sushi aan. Als je van vis en rijst houdt, is sushi een goede optie. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten sushi, waardoor er altijd wel iets voor je bij zit. Ben je op zoek naar een restaurant in Holten? Dan kun je bij Dejavu lekkere sushi bestellen.

Biefstuk

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan is een klassieke biefstuk altijd een goede keus. Veel restaurants zullen biefstuk of andere stukken vlees aanbieden. Wanneer deze goed gebakken zijn, kun je er hier heerlijk van genieten. Vaak kun je ook allerlei bijgerechten erbij kiezen.

Pizza en pasta

In Italiaanse restaurants zijn pizza’s en pasta’s het meest populair. Deze gerechten zijn ook erg lekker en er is veel variatie. Voor pizza’s heb je namelijk eindeloos veel opties. Je kunt kiezen voor een traditionele margarita of een pizza met unieke toppings. Als je van pasta of pizza houdt, is een Italiaans restaurant dus altijd een goede keuze.

Saté

In veel restaurants zul je ook saté tegenkomen. Deze klassieker wordt namelijk nog steeds erg vaak besteld. Saté bestaat uit varkensvlees of kip dat op een stokje geregen wordt. Hierbij wordt dan satésaus en vaak ook friet geserveerd. Saté vind je vaak in bistro’s, cafés en bourgondische restaurants.

Carpaccio

In een restaurant kunnen voorgerechten natuurlijk ook niet ontbreken. Een van de meest populaire voorgerechten is toch wel carpaccio. Dit is dungesneden vlees dat vaak bedekt wordt met sla, kaas, pijnboombitten en een lekkere saus. Dit is een perfect voorgerecht omdat het licht is maar toch bomvol smaakt zit.

Soep

Ook soep is een bekend voorgerecht dat je op veel menu’s terug ziet komen. Je kunt allerlei verschillende soorten soepen voorbij zien komen in restaurants. Zo heb je een klassieke tomatensoep, maar ook vissoepen of pompoensoepen. Dit warme voorgerecht is perfect voor in de koude wintermaanden.