De juiste grootformaat printer uitkiezen? Dat doe je zo

Ben jij opzoek naar een goede grootformaat printers waarmee je prachtige prints kunt maken met een goede kwaliteit? Dan ben je bij Wijverhurenprinters aan het juiste adres. Er zijn veel grootformaat printer dus het kiezen van de juiste printer kan nogal lastig zijn. Er dan ook een paar dingen waar jij rekening mee moet houden.

Wat is precies een grootformaat printer?
De functie van een grootformaat printer is eigenlijk vrij voor de hand liggen. Dit soort printer worden gebruikt voor het printen van grote ontwerpen en worden vooral in de technische sector gebruikt. Jouw normale printer kan vaak niet groter printen dan een A4 of een A3 formaat. Een A4 is 210 bij 297 mm en een A3 is 297 bij 420 mm. Als je een groter formaat nodig hebt zoals een A1 of zelfs een A0 dan kun je een grootformaat printer daar voor gebruiken. Als je nog een groter formaat nodig hebt dan zijn daar uiteraard ook printer voor. Een 24 inch printer, oftewel een A1 printer, verwijst naar het 610 millimeter formaat. Een 36 inch printer, oftewel een A0 printer, verwijst naar het 915 millimeter formaat.

Wat wil jij gaan printen?
Je moet jezelf dus goed afvragen waarvoor je de printer wilt gaan gebruiken. Ben je opzoek naar een specifieke maat omdat je altijd op een soort papier print? Of wil je graag de vrijheid hebben en op allerlei soorten formaten kunnen printen? Ook is het erg belangrijk dat je nadenkt over de kwaliteit van de printer. Ben je bereid om wat extra geld uit te geven voor flexibele inkten en een groot kleurbereik? Of maakt dat jou niet zo heel veel uit en koop je liever een iets goedkopere grootformaat printer? Schrijf al je wensen op en ga dan specifiek opzoek naar de juiste printer.