Een mooie dakkapel uitzoeken doe je zo

Voor die muffige zolderkamer, die donkere gang of voor een te kleine kamer, een dakkapel installeren in je huis is de manier om meer licht in je huis te creëren. Wie wil nou niet een licht en fris huis? Maar bij het installeren van een mooie dakkapel komen er natuurlijk wel wat dingen bij kijken. Ook bij een dakkapel renovatie moet je met een aantal dingen rekening houden. Er zijn namelijk verschillende soorten dakkapellen.

Een prefab dakkapel
Bij het plaatsen van een dakkapel moet je er rekening mee houden dat er eerst een groot gat in het dak van je huis wordt gemaakt. Waarschijnlijk zie je het niet zitten om daarmee wekenlang te blijven zitten. Gelukkig zijn er snelle opties om dat gat in het dak te vullen met een mooie dakkapel. Prefab is de snelste manier om een dakkapel te plaatsen. De onderdelen van een prefab dakkapel worden namelijk al vooraf klaar gemaakt in de fabriek. De kwaliteit is gelijkmatig aan een traditionele dakkapel maar de prijzen liggen lager. Met een prefab dakkapel heb je meestal binnen een dag al een dosis aan licht in je huis. Natuurlijk kun je ook de stijl van de prefab dakkapel uitkiezen zodat het voldoet aan al jouw wensen.

Een traditionele dakkapel
Waarschijnlijk klinkt het plaatsen van een prefab dakkapel nu erg goed maar over het algemeen vinden mensen de traditionele dakkapel er mooier uitzien. De afsluiting zijn namelijk gedetailleerder en subtieler afgewerkt. Er wordt ter plekke op het dak de dakkapel geplaatst bij de traditionele manier. Dit begint dan met het bouwen van een basisconstructie waarna het dak zo snel mogelijk wordt dichtgemaakt. Dit hele proces kan wel dagen tot weken duren. Dus vraag jezelf goed af of je een traditionele of een prefab dakkapel mooier vindt en hoelang je bereid bent om met een gat in het dak te blijven zitten.

Top view of hands of a couple protecting their ecologigal house on wooden background. High angle view of hand of man and woman covering house shape. New home, Insurance and security concept.