Een grootformaat printer leasen

Een grootformaat printer leasen

Grootformaat printers zijn printers die afdrukken in A0, A1 en A2 maken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor bouwtekeningen en productontwerpen. De aanschafprijs loopt al gauw op tot duizenden euro’s, daarom is een grootformaat printer leasen zeker het overwegen waard! Wat zijn andere voordelen van het huren van een grootformaat printer? En hoe werkt een abonnement voor printen? We vertellen je er alles over in dit blog.

Een grootformaat printer

Grootformaat printers zijn de grootsten in hun soort. Er zijn verschillende soorten: technische en grafische printers. Technische grootformaat printers zijn gemaakt om snel en veel af te drukken. Een kostenefficiënte oplossing voor bedrijven die veel XXL prints maken. Bij grafische printers ligt de focus op mooie afdrukken. Deze geven het beste kleurresultaat. Tegenwoordig kun je ook grootformaat printers kopen die gebruik maken van een combinatie van inkt en toner: de tonerpearl technologie. Voor een pixel perfect resultaat!

Een grootformaat printer leasen

Print je regelmatig grote documenten, in A0, A1 of A2, maar vind je een printer kopen te duur? Dan kun je ook een grootformaat printer leasen. Dit werkt niet alleen sneller, maar is ook stukken voordeliger dan kopen of de printopdracht uitbesteden aan een professionele drukker. Je kunt een grootformaat printer leasen vergelijken met een auto leasen. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt geen omkijken naar onderhoud en toebehoren. De leverancier zorgt ervoor dat je printer altijd goed werkt en dat je nooit zonder inkt komt te zitten. De prijs van een printer huren is afhankelijk van het type dat je kiest.

De voordelen van een grootformaat printer leasen

  • Kostenefficiënt voor wie veel in groot formaat print
  • Mogelijkheden voor detailwerk in het ontwerp
  • Sommige printers kunnen worden gekoppeld aan apparatuur in de werkplaats, wat voor een efficiëntere workflow zorgt
  • Alle modellen grootformaat printers ondersteunen de software voor het printen van bouwtekeningen
Content concentrated young woman in stripped sweater printing on cap while making souvenir product in printing house