Je kind naar de kinderopvang na schooltijd? Let hier op!

Zijn jullie werkende ouders, die een drukke baan combineren met het ouderschap? Dan is een goede kinderopvang na schooltijd essentieel. Hoewel er steeds meer flexwerkers zijn in Nederland, is dit niet altijd te combineren met schooltijd. Wat zijn aandachtspunten bij het selecteren van een naschoolse opvang? We hebben ze voor je op een rij gezet.

#1 Een geschikte locatie
Om je job goed te kunnen combineren met het ouderschap, is het belangrijk dat jullie kinderopvang na schooltijd op de route van het woon- en werkadres ligt. Dit voorkomt extra kilometers en extra tijd voor het brengen en halen van de kids. Ben je op zoek naar een kinderopvang in de buurt? Een simpele Google search naar ‘kinderopvang + je woonplaats’ helpt je om een selectie te maken: ‘kinderopvang Amsterdam’ bijvoorbeeld. Hieruit volgen resultaten in de buurt en kun je simpel en snel de route checken.

#2 Een betrouwbare kinderopvang na schooltijd
Bij het selecteren van een kinderopvang na schooltijd is ‘vertrouwen’ het sleutelwoord. Een goede klik is essentieel. Je wilt je kids immers in veilige handen achterlaten. Veel kinderdagverblijven bieden de mogelijkheid om een ochtend of middag te komen proefkijken. Zo kunnen jullie alvast kennismaken met de leidsters en de andere kids.

#3 Flexibele openingstijden
Voor flexouders is ook de flexibiliteit van de kinderopvang van belang. Als je geen 9-tot-5-baan hebt, dan is een opvang met soortgelijke openingstijden niet handig. Er zijn tegenwoordig mogelijkheden voor flexibele kinderopvang. Je kunt de kids dan bijvoorbeeld al vroeger brengen of later ophalen. Kinderen van flexouders worden zoveel mogelijk bij elkaar in de groep geplaatst, zodat ook zijn een vaste groep vriendjes en vriendinnetjes hebben.