Je plafond verlagen werkt zo!

Is jouw kamer toe aan een make-over en ben je van plan om het plafond ook onderhanden te nemen? Een goede manier om de kamer een compleet nieuwe look te geven is met een verlaagd plafond. Hoe werkt je plafond verlagen? Welke verschillende soorten zijn er? En wat zijn de voordelen van een verlaagd plafond? We hebben het voor je op een rij gezet!

Een verlaagd plafond
Een verlaagd plafond is eigenlijk een extra plafond dat tegen het bestaande plafond wordt geplaatst. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Met platen bijvoorbeeld, of een systeemplafond. Je keuze hierin is afhankelijk van je wensen en van de ondergrond. Het bestaande plafond moet namelijk wel geschikt zijn om de platen aan te bevestigen! Een spanplafond is mooi af te werken en laat geen strepen achter. Een systeemplafond is gemakkelijk in en om te bouwen en biedt de mogelijkheid om in de tussengelegen ruimte verlichting, kabels en leidingen weg te werken.

Waarom je plafond verlagen?
Een verlaagd plafond is dé manier om sfeer te creëren in een grote ruimte. De kamer wordt knusser, compacter en holle klanken verdwijnen. Door met verlichting en inrichting te spelen kan een ruimte nog gezelliger worden gemaakt. Een groot voordeel van een kleinere ruimte is dat dit ook een lagere energierekening oplevert, omdat er simpelweg minder kubieke meters hoeven te worden verwarmd. Daarnaast is een kleine ruimte gemakkelijker te isoleren, waardoor er minder warmte uit de kamer verdwijnt. Deze isolatie kan ook simpel en snel worden weggewerkt in de tussenruimte! Naast warmte, isoleert een verlaagd plafond ook geluid. In de tussenruimte worden geluiden van de bovenverdieping gedempt.