Je woning opknappen doe je zo!

Ga je verhuizen of verbouwen? Dan kun je waarschijnlijk wel wat praktische tips gebruiken! Welke woonstijlen zijn bijvoorbeeld populair anno 2021? Waar moet je aan denken als je gaat doe-het-zelven? En welke klussen kun je beter aan een professional overlaten? Wij hebben een checklist voor je gemaakt + een lijstje met 5 handige klustips. Je woning opknappen doe je zo!

Je woning opknappen
Je woning opknappen kan variëren van kleine klusjes die al langer liggen tot een complete verbouwing. In het voorjaar hebben veel mensen last van de kluskriebels en ook de tuin nemen we graag onderhanden zodra het zonnetje weer begint te schijnen. Een woning in jaren ‘30 stijl is vandaag de dag razend populair en we willen ook allemaal een visgraatvloer en Franse deuren. Kleine klusjes kun je zelf doen. Ga je grondig verbouwen, of betrek je een nieuwe woning? Dan kun je het best een vakman inschakelen. Rensink Totaalonderhoud bijvoorbeeld. Zij kunnen je helpen met vloercoating, een meerjaren onderhoudsplan, energetische oplossingen, betonherstel, asbestsanering, beglazing en alle andere diensten die onder woningonderhoud vallen.

5 tips voor doe-het-zelvers
Zorg ervoor dat je de juiste tools in huis hebt.
Ga je boren of breken? Dek de vloer dan goed af om te voorkomen dat het een stofbende wordt in huis.
Kleine klussen kun je zelf doen, maar brand je niet aan zaken die je beter aan een professional kunt overlaten. De elektra bijvoorbeeld, of werk voor de loodgieter.
Wil je de badkamer of keuken verbouwen? Neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen, zodat je wel kunt eten en douchen!
Klus veilig of klus niet! Gebruik een veiligheidsmasker, werkhandschoenen een bril en andere beschermende middelen!