Links naar je website, zoveel invloed hebben ze

Linkbuilding is een vorm van marketing waarmee je links naar je website haalt. Andere websites plaatsen een link in een blog, of op een andere pagina, naar jouw site. Hierdoor beschouwt Google je als een goede informatiebron en zul je stijgen in de zoekresulaten. Hoe werkt linkbuilding precies? Hoeveel zijn inkomende links waard? En hoe kun je beginnen met deze vorm van online marketing?

Links naar je website

Linkjes zijn woorden of zinsdelen die naar een url linken. Je kunt ze zelf toevoegen aan teksten op je website. Je kunt dan kiezen voor een interne link (een link naar een andere pagina op je eigen website) of een externe link (een link naar een andere website) te plaatsen. Andersom kunnen andere websites jou ook een externe link geven. 

Hoe werkt linkbuilding precies?

Als jouw website door een andere partij wordt gelinkt, dan stijgt hij in waarde in de ogen van Google. “Als anderen jou als bron benoemen, dan moet je website wel goede informatie bevatten!”, denkt de zoekmachine. Linkbuilding is niet een kwestie van één linkje en je bent er. Het is een ongoing process, waarbij je elke maand voor nieuwe inkomende links moet zorgen. Als een site je eenmaal genoemd heeft, dan is een tweede, derde of vierde link niet veel meer waard. De websites moeten uniek zijn. Hoeveel je precies stijgt in waarde is o.a. afhankelijk van de waarde van de website die jou de link geeft. Als dit een populaire site, zoals Telegraaf.nl is, dan is de link veel meer waard dan wanneer hij van de lokale bakker komt

Beginnen met linkbuilding

Wil je als bedrijf werken aan je linkbuilding? Zelf netwerken is een fulltime baan! Je moet namelijk een behoorlijk netwerk met websites hebben om steeds een unieke link te laten plaatsen. Kies daarom voor een lokale specialist. Iemand die zowel de landelijke, als de lokale markt goed kent. Die vind je simpel en snel met een Google search naar ‘linkbuilding + jouw woonplaats’, ‘linkbuilding Deventer’ bijvoorbeeld. Degene die bovenaan staat in de zoekresultaten is gegarandeerd jouw local hero!