De voordelen van een WordPress website

Een website is een absolute must voor bedrijven! Het is je online visitekaartje voor klanten, relaties en partners. Hij moet er aan de voorkant mooi uitzien en goed functioneren, maar het is ook belangrijk dat de medewerkers ermee kunnen werken. Een WordPress website is gebruiksvriendelijk en van alle gemakkelijk voorzien. We hebben deze en alle andere voordelen voor je op een rij gezet.

Wat is WordPress?

WordPress is gratis software waarmee je websites kunt bouwen. Het is het meest gebruikte systeem wereldwijd. Dit komt o.a. door de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. Je kiest een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen en komt vervolgens op een overzichtspagina aan de achterkant van je website: het dashboard. Aan de linkerkant vind je een menu, waarin je o.a. berichten, pagina’s en menu’s kunt aanmaken. Een paar keer klikken en je hebt het door!

De voordelen van een WordPress website

  • WordPress is het meest gebruikte CMS-systeem wereldwijd. De meeste plugins zijn hierop afgestemd en werken in WordPress. Je hebt dus veel mogelijkheden voor extra websitefuncties.
  • Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem, handzaam voor iedereen!
  • WordPress werkt perfect samen met zoekmachines als Google. Met goede teksten en de juiste SEO ben je online goed vindbaar.
  • Een WP website laten bouwen is goedkoper dan een maatwerk website in een ander (ingewikkelder) systeem.

Een WordPress website laten maken

Een WordPress website laten maken is vakwerk. Eenmaal live, kun je er zelf mee aan de slag maar een professionele website vraagt om een goede basis. Een specialist in de buurt kan je zowel lokaal, regionaal, als landelijk goed adviseren. Die kent óók de lokale cijfers. De kosten voor een nieuwe website zijn afhankelijk van je wensen. Hoeveel pagina’s moeten er bijvoorbeeld op komen? Wil je stockfoto’s gebruiken of een bedrijfsfotoshoot doen? De teksten laten schrijven? Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt.