Waarom je een zakelijke printer nooit moet kopen

Een zakelijke printer draait vaak overuren. Hij moet snel en veel kunnen afdrukken. Soms in kleur, soms in zwart-wit. Een basic printer is meestal niet genoeg. Op kantoor willen we gebruik maken van extra features als een scanner, kopieerapparaat en nietmachine. Waar moet een printer op kantoor aan voldoen? Welke soorten en maten zijn er? En waarom is huren beter dan kopen? Alles wat je moet weten over bedrijfsprinters!

Welke printer op kantoor?

Er gaat vaak geen dag voorbij zonder dat de kantoorprinter draait. We zijn ervan afhankelijk voor onze presentaties, offertes, zakelijke brieven en voor offline promotiewerk. Elk van deze doelen vraagt om andere eigenschappen. Er zijn daarom verschillende soorten zakelijke printers: technische printers, grafische modellen en all-in-one printers.

Technische en grafische printers

Een technische printer op kantoor betekent dat je in korte tijd veel kunt afdrukken. Hiermee bespaar je tijd en geld. Grafische printers hebben oog voor detail. Ze zijn uitermate geschikt voor grootformaat drukwerk in full color.

All-in-one printers

All-in-one printers zijn echte alleskunners op kantoor. Ze kunnen niet alleen printen, maar ook scannen, kopiëren, nieten en perforeren. Het meest gangbare formaat is de A4-printer, maar er zijn ook professionele grootformaatprinters die in A3, A2, A1 en A0 afdrukken. 

Een printer op kantoor huren

Hoewel een zakelijke printer onmisbaar is, kan er niet altijd budget worden vrijgemaakt voor de (vaak prijzige) aanschaf. Met name grootformaatprinters kunnen erg duur zijn! Als je zelf eigenaar bent van de printer, ben je bovendien ook verantwoordelijk voor het bijvullen van de inkt en voor eventuele technische kosten. Een printer huren is een goed alternatief! Je huurt hem voor een vast bedrag per maand en de prijs is inclusief inkt, onderhoud en reparaties.