Wonen in Deventer, top 10 bezienswaardigheden

Ben je van plan om naar Overijssel te verhuizen? Dan is wonen in Deventer een goede optie! Wat heeft deze Hanzestad aan de IJssel te bieden? Wat is de gemiddelde huizenprijs? En, misschien nog wel belangrijker, wat zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen? We hebben een top 10 voor je gemaakt!

Wonen in Deventer
Wonen in Deventer biedt uitkomst voor wie de overvolle huizenmarkt in het westen wil ontvluchten. Je kunt er landelijk wonen, maar toch profiteren van alle gemakken die een stad te bieden heeft. Deventer telt in totaal 15 wijken, die elk hun unieke look & feel hebben. Zo is er het historische centrum, dat 1300 jaar geleden een drukbezochte handelsplaats was door de voordelige ligging aan de IJssel. De Vijfhoek: een echte gezinswijk, met verschillende buurten en een eigen winkelcentrum. Het industriƫle Havenkwartier. En vele andere mooie plekken. Voor een gemiddelde woning betaal je 248.000 euro, een stuk minder dan in de Randstad dus!
Top 10 bezienswaardigheden
Ook qua highlights heeft Deventer veel te bieden. We hebben een top 10 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden.

De Brink: het grootste en gezelligste horecaplein van Oost-Nederland
De Wilheminafontein
De IJssel en haar uiterwaarden
Het Speelgoedmuseum
Het oudste huis van Nederland (uit 1250)
De Wilhelminaburg (bekend uit de film A Bridge too Far)
De Watertoren
Het Havenkwartier
Het Vogeleiland
Het Hertenpark

Deventer in Beeld
Wil je meer zien van de highlights die Deventer te bieden heeft? Op Deventer in Beeld vind je een database vol met de mooiste beelden van Deventer en omstreken. Om te gebruiken in je marketing of om te vereeuwigen aan je muur!