stucadoor-deventer

Gemiddelde kosten stuccen

De kosten voor het stukadoren van een kamer of van verschillende kamers kunnen verschillen per klus. Het moet van hoge kwaliteit zijn en een vakman kan hiervoor zorgen. Stukadoren kan nodig zijn bij een verbouwing of verhuizing. Het ligt aan de klus zelf, maar ook aan de muren of het plafond hoeveel het uiteindelijk gaat kosten. De stucadoor Deventer kan stukadoren met alle bekende technieken. Verschillende factoren hebben invloed op de kosten van de klus. Deze staan hieronder beschreven.

Manieren om te zorgen voor goed stukadoorwerk
Stukadoren kan op verschillende manieren. De muur of meerdere muren kunnen gestukadoord worden, samen of juist zonder het plafond. Er kan enkel gekozen worden voor het gladstrijken van de verschillende muren of er kan een extra afwerklaag nodig of gevraagd zijn. Deze afwerklaag kan gemaakt zijn van specie, pleister of het materiaal gipsmortel. De werkzaamheden bij stukadoren gaan vooral over het volgende: het aanstrijken of gladstrijken van muren, gevels of juist het plafond van een of meerdere kamers. Hierna kan de eindafwerking van de kamer of de garage bijvoorbeeld beginnen met behang of schilderwerk om te zorgen voor een mooi eindresultaat.

De technieken van een stukadoor
Een stukadoor beschikt over verschillende technieken om het materiaal dat hij gebruikt: de mortel aan te brengen op een muur of het plafond. Dit heeft weer invloed op de kosten want de ene techniek is gemakkelijk om uit te voeren dan de ander. Het vaakste wordt gekozen voor pleisterwerk. Dit is simpel uit te voeren en snel klaar met een glad eindresultaat. Hiernaast heeft de stukadoor verschillende trektechnieken die hij kan toepassen en technieken met een draai erin die wat duurder zijn. Deze twee zijn ook lastiger om uit te voeren. Kraspleisterwerk is het duurst en zorgt voor verschillende kleuren.

Mortel voor stukadoren
De stukadoor gebruikt het vaakst mortel voor de verschillende klussen. Mortel is een mix van water, zand en geblust kalk. Het is erg stevig  en langdurig en zorgt voor een gladde afwerking voor ieder type muur. De mortel moet een dag drogen voordat het gereed is en volledig opgedroogd is. Tijdens het drogen mag er niet over geschilderd worden en het mag niet nat worden omdat dit afdraagt aan de uiteindelijke kwaliteit van het stukwerk. Wanneer wordt gekozen voor ander materiaal wordt de klus ook duurder.

Vooraf kan een offerte opgemaakt worden nadat de stukadoor de wensen van de klant heeft genoteerd en de situatie heeft ingeschat. Hierdoor zijn kosten vooraf duidelijk. De offerte is vrijblijvend en hier hangen geen verdere kosten aan vast.